Hilvan Meslek Yüksekokulu, üniversiteye hazırlanan öğrencileri yükseköğretime özendirme ve mesleki tercihleri anlamında doğru yönlendirme amacıyla düzenlediği ''Kariyer Günleri’' nin ilkini yaptı.
Hilvan Meslek Yüksekokulu konferans salonunda düzenlenen 'Kariyer Günleri' programına Hilvan Kaymakamı sayın Ahmet Özay, Hilvan Belediye Başkanı sayın Aslan Ali Bayık, Harran Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. sayın Mehmet Akif Nacar, Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı sayın Prof. Dr. Şerafettin Çelik, , Hilvan Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları, Hilvan Belediyesi Bilgi Evi' nde üniversiteye hazırlanan öğrenciler ve veliler katıldı.

Harran Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. sayın Mehmet Akif Nacar, 15 Temmuz Darbe Girişimini örnek vererek; “Önemli olan kariyer sahibi olurken ihanet içinde bulunmamak, elde ettiği kariyeri insanlara iyilik yolunda kullanabilmektir. Geçmişte kariyerlerinin zirvesine ulaşan nice insanların bu ülkeye hizmet etmesi gerekirken nasıl ihanet ettiklerine şahit olduk. 15 Temmuz’u yapanların çoğu kariyer sahibiydi. Sizlere tavsiyem sizi yetiştiren ve kariyer sahibi yapan içinde yaşadığınız bu cennet vatana her zaman ve her mertebede hizmet etmektir” şeklinde konuştu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şerafettin Çelik, Meslek yüksekokulların önemine dikkat çekerek; “Bugün sizler gelecekte iyi bir kariyere sahip olmak için çaba sarf ediyorsunuz. İyi bir kariyer için iyi çalışma yapmak lazım. Meslek Yüksekokullarının önemi her geçen gün artmaktadır. Ara eleman yetiştiren bu okullarda yetişen gençlerimiz iş hayatında büyük başarılara imza atabiliyorlar. Neden sizler de ileride büyük başarılar elde edip iyi bir kariyere sahip olmayasınız? Aradığınız bütün meziyetler sizin sıkı çalışmalarınızda gizli. Yeter ki bıkmadan usanmadan çalışmaya devam edin” diye konuştu.

Hilvan Meslek Yüksekokul müdürü Prof. Dr. sayın Seyit Ahmet OYMAK ise üniversiteye hazırlanan öğrencilere; bence en büyük kazanımı siz zaten kazanmışsınız işte nedir bu, bir sınava hazırlanıyorsunuz ve bu sınavda hedeflediğiniz bir yere gelmeye çalışıyorsunuz bana göre birinci ve en büyük kazanımı budur benim gözümde hepiniz kazanmışsınız en büyük kazanım budur. Bundan sonrası nası olsa bir yerlere gelecektir herkes kendi çabasına kendi emeğine göre bir yerlere gelecektir mutlaka diye donuştu.