Yüksekokulumuz tarafından, bulunduğumuz ilçede üniversiteye hazırlanan öğrencilere yönelik gerçekleştirdiğimiz, öğrencileri hedefledikleri üniversite bölümü veya programının dolayısıyla gelecekte içinde yer almak istedikleri meslek dalının, hayalini kurdukları meslek ile ne ölçüde örtüştüğü anlamında bilgilendirmek ve üniversite adaylarının, üniversite ortamı ve akademisyenlere olan önyargılarının yıkılmasına, özgüvenlerinin artmasına ve sosyalleşmelerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlediğimiz Kariyer Günleri' nin 2. Oturumu gerçekleşti. Bu doğrultuda gerçekleştirilen mesleki bilgilendirme eğitim semineri, Hilvan Belediyesi bünyesinde hizmet veren Hilvan Bilgi Evi konferans salonunda yapıldı. Seminere, Yüksekokul müdürümüz sayın Prof. Dr. Seyit Ahmet OYMAK, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali BAYIK ve yüksekokulumuz öğretim görevlileri katıldı. Seminerde, Öğr. Gör. Kayhan AHMETOĞULLARI üniversite adaylarının hazırlandıkları YGS ve LYS' ye dönük sınav stratejileri, öğrencilerin hedefledikleri lisans ve önlians programlarının alım yaptıkları puan türlerine dönük çalışma metotları ve mühendislik alanlarının tanıtımı hakkında sunum yaparken, Öğr. Gör. Emine AYTAR üniversite adaylarına lisan programı olarak tıp, eczacılık, diş hekimliği, hemşirelik gibi sağlık sektörüne yönelik bölümlerin yanı sıra fen- edebiyat gibi bölümleri tanıtırken önlisan programı olarak iş sağlığı ve güvenliği programının tanıtımına dönük bir sunum yaptı. Öğr. Gör. Serap ATEŞ ise sınav motivasyonu ve kamu yönetiminin tanıtımıyla ilgili sunum yaparak seminer sona erdi.