Yüksekokulumuzda “Bilişimde Yerli ve Milli Teknolojinin Önemi” adlı konferansı düzenlendi.

Hilvan MYO konferans salonunda gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak Harran Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd.Doç.Dr. Mehmet Akif Nacar, Elektrik-Elektronik bölüm başkanı Doç.Dr.M.Tahir Güllüoğlu ve Bilgisayar bölüm başkanı Yrd.Doç.Dr. Berkan Aydilek katıldı.
Yüksekokul öğretim elemanları ve öğrencilerinin dinleyici olarak katıldığı konferansın açılışında söz alan Yüksekokul Müdürümüz Prof. Dr. S. Ahmet Oymak; ''Seçtiğimiz konu bilişim. Yüksekokul olarak üniversitemizin 25 yıl etkinlikleri kapsamında bugün yapacağımız 13. program, Öğrencilerimizin kendilerini her yönden geliştirebilmiş ve bilgilerini daha verimli kullanabilen gençler olması noktasında, kendi branşında başarılı olan isimleri yüksekokulumuza davet etmekteyiz. Bununla ilgili kıymetli hocalarımız aramızda sağolsunlar bizi kırmadılar. Üniversitemiz Genel Sekreteri sayın Yrd. Doç. Dr. Mehmet Akif Nacar hocamız, Elektrik Elektronik Bölüm Başkanı Doç Dr. Tahir Güllüoğlu hocam ve Bilgisayar mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr. Berkan Aydilek hoca aramızda sağolsunlar ayaklarınıza sağlık hoş geldiniz tekrar. Bilişim konusunu seçmemizin nedeni; ben konu alanım olmadığı için biraz halk diliyle konuşacağım, hala var mı bilmiyorum bizim çocukluğumuzda yerli malı haftası vardı. Eskiden bu haftanın kutlanmasının nedeni ülkemizdeki yerli malının kullanılmasını teşvik etmek daha da altında yatan nedeni dışa bağımlılığı azaltmak. O zaman ne yapılmıştı genellikle tarım ürünlerini kullanmaya teşvik dışarıdan gelen tarım ürünlerinin alımını azaltmaya teşvikti. Şimdi tabi devir değişti çağ değişti dışa bağımlı olunan alanların önemi de değişti. Bu anlamda bilhassa bilişimde yerli ve milli olmanın ne kadar önemli olduğunu çok iyi biliyoruz. bu doğrultuda bilişimde yerli ve milli olmanın önemi noktasında farkındalığı arttırmak adına bu konferansı düzenlemeye karar verdik.'' dedi
 



Konuşmasına, Hilvan Meslek Yüksekokulu' nda gerçekleştirdiğimiz 13. program ve benim de buraya 3. gelişim. Hiçbir ilçemizin Meslek Yüksekokuluna bu kadar gitmemiştik ve bu kadar program icra edilmemişti. Tabi hilvan hem yüksekokulun altyapısıyla binasıyla eğitim kadrosu öğretim elemanlarıyla ve siz öğrencileriyle çok önem verdiğimiz bir okul, sayın müdürümüzün idaresinde her gün farklı yeniliklere imza atan bir okulumuz. Biz sizinle gurur duyuyoruz bu anlamda, eğitim kadronuz, hocalarınız ve sizler büyük bir alkışı hak ediyorsunuz tebrik ederim diyerek sözlerine başlayan Harran Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd.Doç.Dr. Mehmet Akif Nacar, dünyaya ülkemize faydalı bireyler olabilecek seviyelere gelinmesi gerektiğinden bahsetti. 
 



Üniversitemiz Genel Sekreteri sayın Yrd. Doç. Dr. Mehmet Akif Nacar konuşmasına “Patent ve buluş üretebilecek seviyelerde insan gücüne sahibiz. Bizlerin girişimci ruha ve yeni bir şeyler üretebilecek vizyona sahip olmamız gerekiyor. Önümüzde aşılamayacak bariyerler yok. Dünya küçülüyor. Kendimizi yetiştirip hazırlarsak, gelecekte donanımlı olarak dünyanın her yerinde görev yapabilecek duruma geliriz. Yılmadan, kararlılıkla, ısrarcı olarak gayretle zorlukların üstesinden gelebiliriz. Kendi alanımızda fark oluşturmaya şimdiden başlamamız lazım. Kendimize özgü farklılık oluşturabilecek bir şeyler yapmaya başlarsak, insanlığa da faydalı olmaya başlamışız demektir. Hedefinizi yüksek tutun, cesaretiniz ve özgüveniniz size kapıları açacaktır.” diye devam ederek sonlandırdı.




İşini iyi yapan elemanlara bu ülkenin ihtiyacı olduğunu belirten Elektrik-Elektronik bölüm başkanı Doç.Dr.M.Tahir Güllüoğlu; “Ülke olarak dünya teknolojisiyle savaşabilecek gücümüz olmalıdır. Sıkıntılı zamanlardan geçtik. Şimdilerde ise tankımızı, helikopterimizi, silahımızı kendimiz yapar durumdayız. Bilgi teknolojisi olarak yazılımımızı kendimiz yapıyoruz. Teknolojimizi kendimizin üretmesi lazımdır. Teknolojiyi üretmenin yolu kalifiye elemandır. Yaptığınız işi iyi yapın, işin uzmanı olun ve gayretli olun” diye söyledi.



 

Önümüzdeki yıllarda sanal gerçeklik ve yapay zeka konularının çok gündemde olacağını belirten Bilgisayar bölüm başkanı Yrd.Doç.Dr. Berkan Aydilek; “Birey olarak herkes kendi mesleğini ve vazifesini en iyi şekilde yaparsa ülkeye bir katma değer olabilecektir. Yerli üretimlerin malzemelerinin çoğu dış ülke kaynaklıdır. Ama Vestel’in ürettiği telefonlar gibi, belli oranda ülkemiz teknolojisini kullandıklarından dolayı milli sermaye ağırlıklı böyle markaları onları teşvik amacıyla tercihlerimiz arasına almamız gerekiyor. Yerli üretime destek verme noktasında kendimizi sorgulamalıyız” dedi.

MEZUN PORTALI

 

KARİYER MERKEZİ

BAĞLANTILAR

KALİTE

SOSYAL MEDYA