Hilvan Meslek Yüksekokulu olarak, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen 4. Ulusal Meslek Yüksekokulları Sosyal ve Teknik Bilimler Kongresi (MESTEK)' ne katıldık. Kongreye yüksekokulumuzu temsilen, yüksekokul müdürümüz sayın Prof. Dr. Seyit Ahmet OYMAK, Öğr. Gör. Emine AYTAR, Öğr. Gör. İbrahim Hakkı ARSLAN, Öğr. Gör. Kayhan AHMETOĞULLARI ve Öğr. Gör Hasan BAKIRCI katıldı. Kongrede yüksekokul katılımcılarımız hazırlamış oldukları ve kongre hakemleri tarafından kabul edilen bildirilerin sunumlarını gerçekleştirdiler. Ayrıca yüksekokulumuz adına müdürümüz sayın Prof. Dr. Seyit Ahmet OYMAK' ın girişimleriyle, ülkemizde henüz 2.' si gerçekleştirilecek olan Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sosyal ve Teknik Bilimler Kongresi 2019 ev sahipliğine aday olduğumuz MESTEK heyetine bildirilmiş ve talebimiz olumlu karşılanarak, 2. Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sosyal ve Teknik Bilimler Kongresi 2019' un Hilvan Meslek Yüksekokulu ev sahipliğinde Harran Üniversitesinde gerçekleştirilmesi kararlaştırılmıştır.