Meslek Yüksekokulumuzda 2016- 2017 akademik yılı düzenlenen açılış töreniyle başladı.

Yüksekokulumuzun salonunda gerçekleşen akademik yıl açılış törenine; Hilvan Kaymakamı Ahmet Özay, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Hilvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehdi Turğut, Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şerafettin Çelik, Prof. Dr. Ali Sarıışık, Hilvan MYO Müdürü Prof. Dr.Seyit Ahmet Oymak, Üniversite Genel Sekreteri Yrd.Doç.Dr.Mehmet Akif Nacar, Öğretim Görevlileri ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından 15 Temmuz ile ilgili çeşitli görsellerin yer aldığı sunum yapıldı.

Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Sarıışık yaptığı konuşmada Harran Üniversitesi Rektörlüğü olarak daima öğrencilerin yanında olacaklarını belirterek; “Geçmişte uzun süre çalıştığım üniversitelerde Meslek Yüksekokulu Müdürlükleri yaptım. Bu okulların sıfırdan başlayıp, gelişmelerini görmüş birisi olarak bir Meslek Yüksekokulunun ilçeler için çok büyük önem arz ettiğini biliyorum. Sizleri her zaman destekleyeceğiz. Bu açılış töreninin önemli olduğunu düşünüyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Prof. Dr. Seyit Ahmet Oymak Hilvan MYO’nun fiziki konularından bahsetti.

Prof. Dr. Oymak; “Okulumuz, ilk açıldığı yıllarda fiziki yapısı uygun olmayan küçük bir binada 2 programla uzun süre öğretimine devam ettikten sonra, özellikle fiziki koşullarımızı iyileştirmek adına iki yıl önce bir hayırsever iş adamı tarafından içinde bulunduğumuz bu bina yapıldı. Fiziki koşullar iyileştirildikten sonra program sayımızı arttırmaya karar verdik, 2 program daha açtık. Bankacılık ve Sigortacılık programıyla İş Sağlığı ve Güvenliği programı, İnşaat Teknolojisi ve Büro Yönetimi programımız zaten başlangıçta vardı. Bunlardan 3 programımız şuanda aktif ve öğrenci alıyor. Sadece İş Sağlığı ve Güvenliği programımız mevzuattan kaynaklanan bazı engellerden dolayı henüz öğrenci alamadı. İnanıyorum ki önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde yeni öğrencilerimizi de bu bölüme alacağız. Sevgili öğrenciler; Geldiğiniz bu okulda 2 yılınızı çok iyi değerlendiriniz, alabileceğiniz her şeyi verdiğimiz eğitimle buradan almaya çalışınız” diyerek yeni gelen öğrencilere nasihatlerde bulundu.
Yaklaşık iki saat devam eden törenin sonunda katılımcıların onuruna kokteyl verildi.